marina

Marina

Zhaoye Li

Klassisk, højt belagt smørrebrød er utvivlsomt Danmarks største og mest velsmagende gastronomiske opfindelse. En højt besunget kreation, som dog skal laves helt rigtigt og udelukkende bestå af gode råvarer, hvis den skal være sjov at sætte tænderne i.  

En sand mester udi kunsten at lave flotte, velsmagende og ikke mindst højt belagte smørrebrød er Marinas Zhaoye Li. Han stammer oprindeligt fra Kina, men har de sidste to årtier kokkereret i danske og internationale restauranter i København, hvor han har udviklet en stor smag for smørrebrødet og dets mange muligheder.  

Han gik all in på smørrebrød på restaurant No 22 Bistro i Rungsted Havn, hvor han brillerede som smørrebrødsjomfru og blev en stor connaisseur af lækkerier som rugbrød, pil-selv-rejer, hjemmerørte salater m.m.

Nu tryller Zhaoye Li med råvarerne i sit eget køkken på Seaside, hvor han frembringer pragteksemplarer af højtbelagt smørrebrød. Der er ikke tale om de innovative og moderne stykker af slagsen, men derimod de helt klassiske som Christiansøpigens Sild, Stjerneskud og Kartoffelmaden. Hans personlige favorit fra den store, danske smørrebrødsskat er et stykke med hjemmelavet hønsesalat, som selvfølgelig er at finde på Marinas menu, hvor det serveres med hvide & grønne asparges, porre, æble, estragon & yuzu. Det er en tidskrævende proces at forberede alt tilbehøret fra bunden og bygge det perfekte smørrebrød, men Zhaoye Li går ikke på kompromis – det skal laves rigtigt! 

Han har ambitioner på smørrebrødets vegne og vil gerne udbrede dets lyksaligheder ude i den store verden – nærmere bestemt hans hjemland, Kina. Derfor overvejer Zhaoye Li , om han engang ude i fremtiden skal flytte tilbage til Riget i midten og åbne en vaskeægte dansk smørrebrødsrestaurant.



Marina Seaside
Seaside Marina rejemad

Nyheder