Historien om Seaside Toldboden

Seaside-historie

Velkommen

Velkommen til Seaside – for nogen, måske bedre kendt som Toldboden. I perioden 2010-2020 drev vi nemlig restaurant Toldboden i de maritime lokaler. 

Efter et årti med traditionel restauration, selskaber og havbar, besluttede vi os for at lukke Toldboden i sin daværende form. Vi bar nemlig rundt på et ønske om at afprøve et helt nyt restaurantkoncept. 

Lokalerne gennemgik derfor en større renovering inden vi i 2021 slog dørene op for Seaside – vores gastrohus med syv selvstændige køkkener. Inspireret af de mange street food markeder verden over, ønsker vi at samle hjemmelavede lækkerier fra flere verdenskøkkener under ét tag. 

På første parket til Københavns Havn

Seaside ligger i den charmerende gamle toldbodsbygning ved Nordre Toldbod. Det er lige i hjertet af København ved første parket til havnen. Der er masser af parkering i baghaven og kun få minutters gang til offentlig transport. 

Fra Seaside er der udsigt til Refshaleøen og Operaen. I baghaven finder du Kastellet og den lille havfrue. Fra de store vinduer kan du følge havnens pulserende liv – og i sommerhalvåret kan udsigten nydes fra den overdækkede terrasse eller fra en solstol på kajen. Nordre Toldbod har igennem historien været stedet, hvor udenlandske fyrstelige og statsoverhoveder er blevet modtaget, når de er ankommet til København med skib. Området omkring Seaside emmer derfor af historie og maritim aktivitet.

giffi
interior-gif

Maritime elementer inviterer indenfor

På Seaside er der lagt mange tanker og kræfter bag indretningen. Gastrohuset er nemlig opbygget som et skib, hvor flere maritime elementer inviterer indenfor. Det er en hyldest til den stolte danske handelsflåde og historierne i nærområdet, både i form og farver.

"Seaside ligger ved havnen. Derfor byggede vi restauranten med idéen om, at du skal føle, at du er om bord på et skib. Når du står ude på den store terrasse, skal du føle, at du står på en yacht", udtaler ejer, Jesper Julian Møller.

Kongeskibet kan ses i detaljerne på vores store bar, hvor især den gule farve afslører det. Bænkene er formet som bølger. Philip de Langes Mastekran pynter som lamper. Omridset af kastellet ses i foden på bordene. Og den store terrasse symboliserer dækket på et skib, mens de hvide og gule markiser skal forestille sejlet. 

Måske vil du bemærke nogle af de mange detaljer, næste gang du kigger forbi.